köszöntelek a zsenik és feltalálók oldalán itt van minden ami érdekes.
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
zsenik és feltalálók . műveik. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
köszöntelek a zsenik és feltalálók oldalán itt van minden ami érdekes.
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
zsenik és feltalálók . műveik. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
köszöntelek a zsenik és feltalálók oldalán itt van minden ami érdekes.
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
zsenik és feltalálók . műveik. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
köszöntelek a zsenik és feltalálók oldalán itt van minden ami érdekes.
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
zsenik és feltalálók . műveik. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát pécsi lajos bela indította 12 éve
Burgonya, paradicsom, paprika, kukorica, dohány.
Két évszázadnak kellett eltelni hogy megismerjék és megszeressék őket. Azóta nélkülözhetetlen
az ételek készítésénél. A PAPRIKA Magyar különlegesség lett a pörkölt a gulyás egyik fontos
izesitője.
Hozzászólások eddig: 4
pécsi lajos bela üzente 12 éve
Nálunk termesztik a legjobb füszerpaprikát a hires szegedi piros paprika vagy a kalocsai paparika.
Ezeket leszedésük után a napon száritják maj amikor már a nedvesség eltávozott belőle vagy mozsárba porrá törik, vagy malomba porrá örlik, és igy adagolják az ételekhez izesitőnek.
De létezik lecsó is a nyers paprikából paradicsommal hagymával vegyesen. Van paprika saláta is, és készítenek belőle savanyuságot is .
pécsi lajos bela üzente 12 éve
A KUKORICA a gabonafélék csopotjához tartozik mert lisztet is készítenek belőle és tartalmas étel
a kukoricadara. A friss kukoricát megfőzik mint inyencséget fogyasztják, több zöldséggel vegyitve mártások
főzelékek készithetnek belőle. A mexikóiknak nemzeti étele.Háziállatok táplálására is használják .
pécsi lajos bela üzente 12 éve
A PARADICSOM is fontos alapanyag illletve izesitő.
Használják a levét külön, paradicsomos káposzta, töltött paprika, lecsó, paradicsom saláta stb.
pécsi lajos bela üzente 12 éve
A Krumpli gumóját fogyasztjuk nagy élvezettel valamikor földi almának is becézték.
Fajta szerint van:rózsa , ella. és kék krumpli.
Számos ételünk alapanyaga :Krumpli saláta, krumpli paprikás, rakott krumpli, krumpli fözelék, sült krumpli
rosejbni, krumplis pogácsa, gombóc alapanyaga, krumplis tészta és még sok más féle krumplis étel.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás